Onze specialiteiten
Op ambachtelijke wijze bakt Bakkerij Suykerbuyk diverse specialiteiten.
Onze grootste en bekendste specialiteit is het Nispens Worstenbroodje.
Daarnaast maken wij overheerlijke speculaas en lekkere vlaaien in diverse smaken.
Het Nispens Worstenbroodje
Al sinds de oprichting van bakkerij Suykerbuyk in 1930 door Mon Suykerbuyk Sr., wordt het Nispense worstenbroodje volgens een geheim recept gemaakt met de beste grondstoffen.
Het gehakt is een van de belangrijkste grondstoffen van het Nispense worstenbroodje, dit wordt dan ook met de grootste zorg samengesteld en gekruid.
Als de deeg is gedraaid en de worsten zijn geperst, worden de worstenbroodjes op ambachtelijke wijze met de hand gemaakt en op bakplaten gelegd.
Wanneer de kar met bakplaten vol is worden de worstenbroodjes nog met ei afgestreken, zodat ze tijdens het bakken een mooie glans krijgen.
Na een rijsproces van ongeveer anderhalf uur in de rijskast zijn ze klaar om afgebakken te worden.
Het afbakken gebeurt in onze computergestuurde rotatieoven, in 13 minuten.
Nadat ze zijn afgekoeld kunnen ze worden ingepakt en zijn ze klaar voor de verkoop.
Speculaas
De speculaas die wij maken is de klassieke speculaas en is ideaal bij het ontbijt of bij de koffie.
De speculaas wordt door ons een heel jaar rond vers gemaakt.
Natuurlijk kan je rond de sinterklaasperiode bij ons terecht voor de speculaasfiguur die net iets dikker zijn dan onze traditionele koekjes en nog steeds handgemaakt zijn!
Bakkerij Suykerbuyk
Dorpsstraat 64
4709 AD Nispen
T. +31 (0)165 - 36 52 46
E. info@bakkerij-suykerbuyk.nl