De Bakkerij

De historie

Bakkerij Suykerbuyk is al meer dan 80 jaar een echt familiebedrijf.
Het begon allemaal in 1930 toen de bakkerij werd opgericht door Mon Suykerbuyk Sr., die in die tijd het brood met de fiets bezorgde.
Zijn vrouw Naantje Suykerbuyk-van Eekelen runde het winkeltje waar ook volop kruidenierswaren te koop waren.

Hun zoon Twan Suykerbuyk is op 14-jarige leeftijd ook in de bakkerij komen werken en ging ook met de fiets met voorop de broodmand, het brood bezorgen vooral in het buitengebied bij de boeren. In 1980 heeft Twan Suykerbuyk een geheel vernieuwde en gemoderniseerde bakkerij gebouwd.

Ook werd in de loop der jaren het assortiment flink uitgebreid en kon de steeds groter wordende klantenkring beter worden bediend. De winkel aan Dorpsstraat 64 was niet zo groot, er werd vooral veel brood bezorgd. In het dorp, maar voornamelijk in het buitengebied van Nispen.

Inmiddels heeft de oudste zoon Mon het bedrijf overgenomen samen met zijn vrouw Lieve. In het voorjaar van 2004 hebben zij de winkel aan de Dorpsstraat flink onder handen genomen. De winkel is geheel vernieuwd en is nu 4 keer zo groot geworden. Er is nu veel meer werkruimte ontstaan zodat de klanten beter en sneller bediend kunnen worden. Voor de klanten is er meer ruimte gecreëerd, kortom alles is klantvriendelijker en overzichtelijker geworden. Inmiddels is in 2012 de 4e generatie in het familiebedrijf komen werken, zij willen de bakkerij met de zelfde kwaliteit in de toekomst voortzetten.
  

De bakkerij

De huidige bakkerij is gebouwd in 1980 en is de afgelopen 10 jaar flink gemoderniseerd. Daarbij stond Hygiëne centraal, wij werken nu volgens de Hygiënecode voor de Brood- en Banketbakkerij. Mede hierdoor hebben we in 2011 het zogenaamde HACCP certificaat behaald, en daar zijn we trots op. HACCP is een internationale hygiëne- en voedsel veiligheidsnorm.
Als eerste is de oude schiet-oven vervangen door een nieuwe schiet-oven, waardoor de bakcapaciteit werd verdubbeld.
  


Een paar jaar later was de andere oven aan de beurt en werd een nieuwe rotatie-oven geplaatst.In de zomer van 2012 is de laatste verbouwing geweest. Toen zijn alle wand- en vloertegels vernieuwd wat heeft geresulteerd in een prachtige moderne frisse uitstraling van de bakkerij, die nu helemaal is gerenoveerd en klaar is voor de toekomst.


Voor meer foto's van de bakkerij klik u op èèn van de bovenstaande foto's.

 

Bakkerij Suykerbuyk


Dorpsstraat 64
4709 AD Nispen
T.  +31 (0)165 - 36 52 46
E.  info@bakkerij-suykerbuyk.nl

Openingstijden


Ma :
8.00 uur - 15.00 uur

Di :
8.00 uur - 15.00 uur

Wo :
Gehele dag gesloten

Do :
8.00 uur - 17.00 uur

Vr :
8.00 uur - 17.00 uur

Za :
7.00 uur - 15.00 uur